Recept Hummus
Course: BijgerechtCuisine: Midden-OostenDifficulty: MakkelijkPorties
6
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijdminutes
Calorieën
350
kcalHeerlijke eigengemaakte hummus.
Ingredienten
Kikkererwten (blik van 400 gr)
1 el tahin
0.5 teen knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl gerookt paprikapoeder
4 stuks zongedroogde tomaten
4 el olijfolie
1 el citroensap
Eventueel rode peper naar smaak
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
- Doe ze samen met alle ingrediënten in een keukenmachine en maal het geheel fijn tot een smeuïg massa.
- Schep de hummus in een schaaltje en serveer op 2 sneetjes volkorenbrood met wat stukjes paprika en/ of komkommer erop.
Tips
- Vries de overige porties hummus in zodat je altijd broodbeleg op voorraad hebt.
- Je kan de zongedroogde tomaten weglaten zodat je een naturel humus krijgt.
- Je kan ook variëren met kruiden die je lekker vindt.
- Hummus is ook lekker als tussendoortje met wat gesneden groenten. Je gebruikt de hummus dan als dip.
- Wees voorzichtig met de rode peper. Doe er eerste een stukje in en proef dan of er nog wat bij kan. Het is zonde als de hummus te pittig is geworden.