Recept Linzensoep
Course: LunchCuisine: EuropeesDifficulty: MakkelijkPorties
2
portiesBereidingstijd
5
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
343
kcalVerwarmende linzensoep. Passend bij de campagne Vitaal Vooruit 1-2-3.
Ingredienten
100 gr rode linzen
1 Ui
1 knoflookteentje
1 wortel
1 prei
500 ml water
1/2 bouillonblokje
1 el olijfolie
1 laurierblaadje
1 tl oregano
1 el tomatenpuree
Peper naar smaak
Bereiding
- Pel de ui en snipper de ui in kleine blokjes.
- Was de wortel en snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
- Snij de prei in ringen en spoel de prei ringen goed af onder de kraan zodat er geen aarde meer op zit.
- Verwarm 1 el olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui en de fijn gesneden knoflook toe. Fruit de ui totdat deze glazig is.
- Voeg na 2 minuten de wortel en de prei toe en bak de wortel een paar minuten mee.
- Spoel ondertussen de rode linzen goed af in een vergiet met water.
- Voeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe in de pan.
- Verwijder het laurierblaadje en serveer de soep in 2 soepkommen.
Recipe Video
Tips
- Serveer de soep met een volkoren boterham.
- Als de soep te dik is kan je nog wat water toevoegen (en eventueel nog een beetje bouillonblokje)