Foto linzensoep laten zien voor recept linzensoep

Recept Linzensoep

Recept Linzensoep

Recept Linzensoep

Recipe by Simone Turpijn-KeizerCourse: LunchCuisine: EuropeesDifficulty: Makkelijk
Porties

2

porties
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

343

kcal

Verwarmende linzensoep. Passend bij de campagne Vitaal Vooruit 1-2-3.

Ingredienten

  • 100 gr rode linzen

  • 1 Ui

  • 1 knoflookteentje

  • 1 wortel

  • 1 prei

  • 500 ml water

  • 1/2 bouillonblokje

  • 1 el olijfolie

  • 1 laurierblaadje

  • 1 tl oregano

  • 1 el tomatenpuree

  • Peper naar smaak

Bereiding

  • Pel de ui en snipper de ui in kleine blokjes.
  • Was de wortel en snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
  • Snij de prei in ringen en spoel de prei ringen goed af onder de kraan zodat er geen aarde meer op zit.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui en de fijn gesneden knoflook toe. Fruit de ui totdat deze glazig is.
  • Voeg na 2 minuten de wortel en de prei toe en bak de wortel een paar minuten mee.
  • Spoel ondertussen de rode linzen goed af in een vergiet met water.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe in de pan.
  • Verwijder het laurierblaadje en serveer de soep in 2 soepkommen.

Recipe Video

Tips

  • Serveer de soep met een volkoren boterham.
  • Als de soep te dik is kan je nog wat water toevoegen (en eventueel nog een beetje bouillonblokje)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *