Recept Ovenschotel met krieltjes
Course: HoofdgerechtCuisine: EuropeesDifficulty: MakkelijkPorties
1
portieBereidingstijd
5
minutesKooktijd
25
minutesCalorieën
551
kcalMakkelijke ovenschotel met krieltjes, cherrytomaten, broccoli, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.
Ingredienten
200 gr krielaardappelen
150 gr broccoli
10 cherrytomaten
25 gr veldsla
30 gr hüttenkäse
2 zongedroogde tomaten
1/2 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
1 el olijfolie
Basilicumblaadjes naar smaak
Peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krielaardappelen en blancheer de aardappelen in ongeveer 15 minuten beetgaar.
- Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de broccoli voor 6 minuten totdat ze beetgaar zijn.
- Snijd de knoflook fijn en doe de knoflook in een ovenschaal met de olijfolie.
- Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
- Doe de aardappelen, de broccoli, de cherrytomaten, de zongedroogde tomaat en de hüttenkäse in de ovenschaal.
- Bestrooi het geheel met peper en hussel de ingrediënten door elkaar zodat de olijfolie mooi is verdeeld.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel voor ongeveer 15 minuten.
- Rooster ondertussen in een koekenpan de pijnboompitten.
- Leg wat veldsla op een bord en schep de ovenschotel erop. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten en wat vers gesneden basilicum op.
Recipe Video
Tips
- In de video maak ik de ovenschotel met geitenkaas, maar aangezien geitenkaas behoorlijk calorisch is heb ik de geitenkaas vervangen voor hüttenkäse in het recept.
- Tevens maak ik het recept voor 4 personen in plaats van voor 1 persoon (zoals vermeldt in het recept).