Recept Regenboogschotel
Course: DinerCuisine: EuropeesDifficulty: MakkelijkPorties
2
portieBereidingstijd
15
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
382
kcalHeerlijke en vrolijke ovenschotel boordevol vitaminen!
Ingredienten
1/2 broccoli
3 rode uien
1 pastinaak
1,5 wortel
1 rode paprika
1/2 teen knoflook
1/4 tl zwarte peper (gemalen)
Snufje kerriepoeder
1/4 tl komijnpoeder
1/2 tl Provençaalse kruiden
2 tl mosterd
2 tl honing
Olijfolie
Zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel vervolgens de rode uien en snijd ze in 4 stukken. Snijd de knoflookteen heel fijn. Meng ze in een kom met een snufje zout en 1/2 el olijfolie. Roer goed door elkaar en leg het uien/ knoflook mengsel in een baan aan de linkerkant van een ovenschotel.
- Was vervolgens de broccoli en snijd de 1/2 broccoli in kleine roosjes. Meng de broccoli met de zwarte peper en 1/2 el olijfolie. Leg de broccoli in een baan naast de rode uien.
- Schil en snijd de pastinaak in blokjes. Meng de blokjes met wat kerriepoeder en 1/2 el olijfolie en schep het geheel goed om. Leg de pastinaak in een baan naast de broccoli.
- Was en snijd de wortels in blokjes en voeg er het komijnpoeder en 1/2 el olijfolie aan toe. Leg de wortel naast de pastinaak.
- Was en snijd de rode paprika in reepjes en voeg de Provençaalse kruiden en 1/2 el olijfolie hieraan toe. Leg de paprika reepjes naast de wortel in de ovenschaal.
- Rooster de groenten voor 30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen een sausje van mosterd, honing en olijfolie.
- Serveer het sausje over de ovengroenten.
Tips
- Serveer de ovengroenten met wat volkorenpasta of aardappelen en met een stukje vis, vlees of een vegaburger.