Recept Witlof en Venkel salade
Course: BijgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesBereidingstijd
15
minutesKooktijdminutes
Calorieën
235
kcalHeerlijke maaltijdsalade passend binnen de campagne vitaal vooruit 1-2-3
Ingredienten
1 venkel
150 g witlof
1 eetlepel citroensap
250 g cherrytomaten
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
½ teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels wijnazijn
100 g kaas (geraspt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Snij de venkel in hele dunnen plakjes en bewaar het venkelgroen.
- Pel de witlof blaadjes van de stronk af.
- Bedruppel de venkel en de witlof met citroensap.
- Bestrijk de cherrytomaten met 1 el olie, bestrooi ze met 1/2 tl zout en peper en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze 5 minuten in de oven.
- Klop de mosterd, knoflook, azijn en de rest van de olie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Schep de witlof, venkel, geraspte kaas en dressing door elkaar.
- Leg de gepofte cherrytomaten op de salade en garneer de salade met het venkelgroen.
Tips
- Serveer de salade met 2 sneden volkorenbrood met halvarine.